4. února 2019 –– architektura –– Ondřej Krynek
Na západním břehu řeckého ostrova Peloponés byla na pláži Kourouta dokončena první fáze přestavby starého vinařství na nový Dexamenes Seaside Hotel. Z části vinařství vznikla pod taktovkou architektů z místního K-Studia restaurace a devět pokojů s malou zahrádkou a přímým výhledem na moře. Interiér je laděn do industriálního duchu.
Historie původního vinařství, kde nyní stojí Dexamenes Seaside Hotel, se píše od roku 1830 do roku 1910, kdy se celý trh s vínem a jeho exportem propadl. Od 20. let pak bylo vinařství zcela nepoužíváno a zanedbáváno až do současnosti, kdy přišel nový majitel Nikos Karaflos a rozhodl se vinařství přebudovat na hotel.
Aktuálně byla dokončena první fáze přestavby, která zaujímá asi třetinu celého původního vinařství ležícího na malebném místě přímo u moře. Z přízemní stavby, kde se víno původně zpracovávalo vznikl konverzí podle návrhu místního K-Studia roztomilý hotýlek. Přízemní budova vás přivítá malou tavernou s možností občerstvení. Dále zde najdete devět pokojů.
Každý hotelový pokoj má jednotné vybavení. Velkou předností je vlastní terasa s předzahrádkou vedoucí k moří. Interiér pokoje je malý, ale vkusně a rozumně zařízený. Dominuje mu samozřejmě velká postel, posezení a koupelna. Vše je laděno do jednotného stylu pískové, betonové a kovové industriální. V další fázi se počítá s konverzí ještě zbývající budovy a rozšíření kapacity hotelu.
Čtěte další článek na téma konverze a hotel
Foto: K-Studio
Zdroj: Dexamenes Seaside Hotel