18. prosince 2009 –– interiér –– Martina Havlíčková

Jednou z nejzajímavějších londýnských restaurací je Inamo, která změnila běžné objednávání na futuristický interaktivní objednávkový systém. Návštěvník nečeká na číšníka, ale jídelní lístek si promítne na stůl a vybírá dotykem. Svůj výběr tak odešle přímo do kuchyně a při čekání si může zahrát společenské hry nebo kamerou prohlížet kuchyni.

Inamo působí v Londýně na West Endu a svým kouzlem i originalitou se dostala mezi nejzajímavější místní restaurace. Její originálním objednáváním skloubeným společně se zábavou pro hosty se nemůže pochlubit žádná jiná restaurace. Číšníci roznáší pouze pití a hotová jídla, kdežto objednat si jej můžete pomocí promítače nad stolem a přímého spojení s kuchyní.

Je to poměrně diskrétní a intimní restaurace, která nabídne pohodlí, čistotu a soukromí. Je jedinečná svým chodem a způsobem objednávání jídla, zábavou a staráním se o své hosty. Při vstupu do interiéru nepřehlédnete typické stoly s mnoha různými atypickými zářícími prostíráními, které si zákazník může vyměnit promítnutím sám podle své fantazie, chuti a nálady.

Nad každým stolem visí futuristické kapsle, které vypadají jako trochu mohutnější lampy, ale promítají  krom prostírání také jídelní lístek s fotkami jídel, podrobným složením a cenami. Po intuitivním dotykovém vybrání jídla se objednávka pošle přímo do kuchyně. Při čekání na místní asijské specialitky může zákazník využít stůl mimo jiné ke společenským hrám, sledovat kuchaře při vaření pomocí webové kamery nebo si třeba objednat taxi.

Jídelní stoly jsou zpracovány z materiálu Corian společnosti DuPont. Je vysoce odolný vůči oděrům, skvrnám a jednoduše se udržuje. Snadno se čistí a renovuje. Má dobrou hygienickou vlastnost a používá se především ve zdravotnictví, designování obchodů, stravování, při výrobě nábytku i dekoračních předmětů.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b8Zndadvx6A[/youtube]

Video: Krátké moderované představení baru a restaurantu Inamo v Londýně

„Klíčovými pojmy bylo teplo, živo, kouzelno a dramatično,“ řekl za designující studio Blacksheep Design, Tim Mutton. „Chtěli jsme zákazníkům přinést zcela nový způsob stravování, který odráží technický pokrok dnešního moderního způsobu života,“ vysvětluje Noel Hunwick, jeden ze dvou šéfů restaurace. Celý nápad se pánům zrodil při dlouhém čekání na obsluhu. Je to originální, nápadité a velmi praktické řešení. Návštěva v takovém podniku je vždy velmi zábavná.

Foto a zdroj: Inamo