24. ledna 2010 –– interiér –– Jana Sedláčková
Ve čtvrti Harajuku v Tokiu byl otevřen nový obchod Godiva Chocoiste. Interiéry čokoládových butiků Godiva mají vždy navozovat labužnické pocity milovníků čokolády a současně působit výrazně luxusním a elegantním dojmem. Tokijský obchod navrhlo studio Wonderwall, jež vneslo do interiéru překvapivý prvek – strop v podobě tající čokolády.
Chutě zákazníka musí pohled na obrovskou čokoládovou plochu, z níž stékají lákavé kapky sametové čokolády, dokonale navnadit. Možná by stačilo s otevřenými ústy stát pod stropem a čekat, nicméně postupme dále, sladké sny budou jistě bohatě splněny. Čokoládové pralinky se neodolatelně nabízí v nerezových nebo mramorových vitrinách. Bílá lesklá podlaha v kombinaci s čokoládově hnědým dřevěným obložením stěn zvýrazňuje klasický styl, jenž je doplněn jemnou kresbou či tapetou na některých stěnách a stropě.
Také dřevěný obklad stěn se symbolicky mění v hustou čokoládu a stéká k zemi. Židle, křesílka a stoly mají subtilní nerezové podnože a tmavou barvu čalounění nebo opěrek. V části barového posezení jsou použita sedátka Last Minute od designérky Patricie Urquiola. Obchod je v uliční části celý prosklený, takže pohled na lákavě nasvícený tající čokoládový strop si mohou užít také kolemjdoucí.
Značku luxusní čokolády Godiva Chocolatier založil v roce 1926 v Belgii Joseph Draps. Jeho čokoláda, chuťově mimořádně bohatá, ručně vyráběná, vždy elegantně tvarovaná a balená, dostala jméno po legendární Lady Godivě. Excelentní čokoládové lahůdky Godiva dnes můžeme koupit ve více než 80 zemích po celém světě, jeden ze 450 obchodů má i Praha.
Foto a zdroj: Wonderwall a Godiva