21. března 2012 –– interiér –– Ondřej Krynek
Ve starých docích na přístavním molu v australském Sydney, byl otevřen dočasný kreativní prostor nazvaný The Blocks. Tmavý dřevěný hangár si ponechal svou nezaměnitelnou atmosféru a vzniklo v něm místo pro setkávání u vína a delikates nad moderním uměním. Vstupné je samozřejmě zdarma, ale podle ohlasů vypadá, že bude pořád plno.
Renomovaní londýnští designéři ze Studia Toogood poctili Austrálii svou první realizací mimo Velkou Británii. V Sydney vytvořili multifunkční a multikulturní prostředí zasvěcené vínu, delikatesám a lidské tvořivosti s názvem The Block neboli v překladu Bloky. Majitel klubu si dal za cíl nechat návštěvníky objevovat nepoznané pomocí hmatu, čichu, chutí a vůní.
V historické budově v přístavišti na druhém molu ze tří byl tak v polovině března otevřen částečně zrenovovaný prostor, který si nechal svou velmi efektní tvář. Na návštěvníky dýchá surovost plně přiznané dřevěné konstrukce, technická chladnost a rozmanitý retro styl. V tmavém interiéru, s minimem propuštěného denního světla, najdeme z více jak poloviny výstavní prostor, ale i posezení u stolů jako v restauraci s baldachýnem ze skleněných hroznů či v pohodlném měkkém lounge jako v klubu. Samozřejmě nechybí bar, kde si můžete dát drink, než vyrazíte na obchůzku výstavy.
Výstavní prostor nabízí sochy rozmanité objekty od neonových po dřevěné. Jak již bylo zmíněno, majitelé však mimo uměleckého nabízí i gurmánský zážitek. Vinný lístek praská ve švech díky vínům značky Penfolds a delikatesy, na které se tu budou scházet lidé z dalekého okolí, připravuje Jock Zonfrillo z Magill Estate Restaurant. Bohužel tu The Block bude fungovat jen pár týdnů a poté se přestěhuje do jiného města. Doufejme, že objeví i stejně působivý interiér.
Čtěte všechny články na téma klub, restaurace a Austrálie
Foto a zdroj: The Blocks