31. října 2012 –– interiér –– Michaela Šmucrová
Výrobce švédského cideru Rekorderlig, který produkuje ovocný alkoholický drink, otevřel pouze na pár dní zimní lesní bar v Londýně. Návštěvníci zde mohou popíjet tento ovocný mošt teplý i studený, to vše za zvuků hudby, kterou mixují výhradně švédští DJs.
Rekorderlig úspěšně pokračuje se svými dočasnými Winter Forest bary, jež poprvé otevřel letos v létě v Melbourne a těšil se zde vysoké účasti hostů. Vstupenky lze zakoupit on-line a také přímo u vchodu, ale na první večery bývá celá kapacita baru většinou velmi rychle vyprodaná. Tentokrát si švédská značka ciderů zvolila evropské město a přímo v Londýně otevřela svůj zimní krytý bar.
Krom ohřátých či na ledu podávaných zkvašených ovocných moštů mohou návštěvníci ochutnat také švédské tapas, připravované kuchařskými mistry klubu Disappearing Dining Club, kteří každý měsíc pořádají skandinávský večer Norse by Norwest. Krom všem známých švédských specialit – masových kuliček a uzenáčů – připravují ve spolupráci s nejvyhlášenějšími šéfkuchaři severských restaurací, jako Noma nebo Fäviken, lahodné a nevšední jednohubky.
V pop-up baru tak můžete ochutnat steak s tatarákem z červené řepy, mleté losí maso s jalovcem, konzervovaného soba, ančovičky, sledě, pečené řepy a celer s kopřivami a majoránkou a ze sladkého pak jablkové a skořicové želé, borůvkové kornoutky, pravý švédský punč a mandlový pudink.
Bar nemá nic společného se Santovou jeskyní, jak by se mohlo zprvu podle názvu zdát, ale opravdu je v hale vytvořen pravý les se všemi větvičkami, trávou, listím, stromy i špínou. To vše doplněné nasvíceným bílým barem a místy k sezení s přáteli. Vstupné 150 korun zahrnuje také ochutnávku ciderů a drobné občerstvení v podobě švédských specialit. Bar můžete navštívit do 6. listopadu.
DesignVid.cz nabízí video Nahlédněte do unikátního lesního baru v Londýně
Čtěte všechny články na téma restaurace, bar a příroda
Foto a zdroj: Rekorderlig