6. července 2014 –– interiér –– Ondřej Krynek
Japonské architektonické studio Kengo Kuma navrhlo pro místního tradičního výrobce sojové omáčky Kayanoya pozoruhodný obchod připomínající tradiční sklad. Interiér sestavený pouze ze dřeva dekorují obří dřevěné sudy, které jsou používány pro výrobu sojové omáčky.
Kayanoya je tradiční japonská sojová omáčka se 120letou historií pocházející z ostrova Kjúšú. Kengo Kuma vytvořili v obchodním centru v Nihonbashi v Tokiu na 133 metrech čtverečních reprodukci tradičního skladu omáčky, který dekorovali velkými sudy používanými pro výrobu rýžového sladu, jenž je základní ingrediencí pro následné fermentování s kořením.
Obří sudy na stropě slouží nejen jako efektní dekorace, ale je v nich zabudováno i osvětlení. Zbytek prodejny je taktéž vyveden v cedrovém dřevě od místních řemeslníků. Pulty jsou vysouvací a slouží pro skladování zásob prodejny. Obchod má ukázat sílu a dovednost japonských výrobců.
Čtěte další články na téma Kengo Kuma a obchod
Foto a zdroj: Kengo Kuma