26. února 2009 –– interiér –– Daria Esíčková
Francouzští designeři Clémentine Giaconia a Fréderic Forest navrhli revoluční koncept restaurace Boom Food, z něhož vzniklo místo kde se z jídla stává pravý symfonicko-gastronomický zážitek. Architektonická kompozice prostoru má svůj vlastní rytmus, který osciluje mezi neukázněnosti a střízlivosti.
Když se v roce 2004 setkala interiérová architektka Clémentine Giaconia s designérem Frédericem Forestem, spojovaly je nejenom ambice a touha po vlastním studiu, ale i pohled na design a architekturu. V roce 2008 se již stali představiteli kreativního FRST studia, které spolupracuje s mezinárodními klienty a snaží se nacházet nové cesty a strategie v chápání dnešního designu. „Každý náš výtvor je poháněn jednoduchou radostí z navrhování a kreslení,“ říkají jednotným hlasem FRST.
Revolučním projektem z jejich dílny se stal koncept restaurace Boom Food, který spojil dohromady kulinářskou a muzikální tvorbu. “Oblast je rozdělena do čtyř samostatných prostor: vstup, bar pro první polovinu představení, kuchyně, chodby a hlavní jídelnu, která je jádrem projektu. Je nakonfigurována jako koncertní sál. Proměnlivá a mobilní. Je možné ji přizpůsobit jakémukoliv tématu: kuchyně jazz, pop rock, a symfonie nebo soukromé představení, výběr však záleží na maestru – šéfkuchaři,“ představilo svůj návrh studio FRST.
Nedílnou součásti kompozice prostoru byly i netradičně použité prvky: roztříštěný klasický francouzský dekor, LED lustr, který určuje rytmus kontemplace, třídimenzionální fresky, ohnivý ekvalizér, jehož pohyb plamenů, odpovídá bassovým vlnám nebo masivní černé schodiště nepatřičně/patřičně umístěné ve foyer.
Stejně jako Scala v Miláně, Olympia v Paříži, Ronnie Scott´s v Londýně dýchne na vás dávku emocí, variací, harmonie a improvizace i restaurant Boom Food a přemění vaši večeři ve zcela výjimečný kulturní zážitek.
Foto a zdroj: FRST