27. července 2016 –– interiér –– Ondřej Krynek
Japonský architekt Kengo Kuma se svým studiem navrhl interiér francouzské restaurace Nacreé, kterou najdete v japonském městě Miyagi. Architekt vytvořil jemný prostor výběrem jednoduchých a transparentních materiálů. Prostor je obehnán skleněnými trubicemi a ve vzduchu levitují květiny.
Interiér je rozdělen na restauraci, která má 163 metrů čtverečních a bar s 35 metry čtverečními. Právě v přístupu k návrhu těchto dvou prostor je vidět diametrální rozdíl. Restaurace určená ke konzumaci jídla je světlý prostor kdežto bar je tmavý a více intimní. Design je však jednotný a nesou se jím stejné materiály i výzdoba.
Kengo Kuma navrhl pro restauraci se třemi hvězdičkami Michelin malá zákoutí definovaná trubicemi ze skla, akrylu a vybavená minimalistickým dřevěným nábytkem. Všude přítomní jemná bílá je pak narušena květinami různých druhů které jako by levitovaly prostorem. Na míru byla vyrobena i speciální trubicová svítidla, aby nejlépe zapadla do interiéru.
Čtěte další články na téma restaurace a Kengo Kuma
Foto a zdroj: Kengo Kuma