15. května 2017 –– interiér –– Ondřej Krynek
Nedávno nově otevřená pražská restaurace Špejle nezaujme jen svým názvem, ale také interiérem. Navrhl jej v industriálním duchu tým architektů z pražského studia Coll Coll, kteří jej nezapomněli ozdobit špejlemi v nadživotní velikosti. Právě na podávání delikates na špejli se podnik zaměřuje.
V centru hlavního města nedaleko hlavního nádraží v ulici Jindřišská najdete nový restaurant Špejle. Už historický dům s velkými okny a vysokými stropy v přízemí skrýval velký potenciál, který museli architekti využít. Zvenčí sice restaurace působí nenápadným dojmem, interiér však přitahuje pozornost svým jednoduchým, ale velmi vkusným zařízením.
„Máme prostor a chceme udělat restauraci, která tu ještě není. Bez menu, jen dobré věci na špejli a skvělé drinky,“ tak znělo zadání nejen architektům ze studia Coll Coll, kteří se ujali designu interiéru, ale i celému týmu, který za Špejlí stojí, uvádí majitelé restaurace Špejle.
Při vstupu je proto dominantní špejlový bar, nad kterým visí několik zavěšených špejlí v nadživotní velikosti. Posezení tu najdete hned v několika variantách a to od rychlého u vyvýšeného pultu u vchodu přes malé stolky pro dva až po malá polstrovaná zákoutí směrem do vnitrobloku. Interiér velmi hezky pracuje s potemnělými barvami, industriálními materiály a dřevem.
Čtěte další články na téma interiér a restaurace
Foto a zdroj: Špejle