12. června 2017 –– interiér –– Ondřej Krynek
Po více než 20 letech mění pivovar Budějovický Budvar interiér svých pivnic Budvarka. Jednotný a velmi zdařilý styl byl letos poprvé aplikován na pivnici přímo v pivovaru, druhou je pak pivnice Malý pivovar přímo v centru města. Svěží koncept pracuje s motivy z pivovarnické branže. Pivnice navíc více vypadá jako restaurace.
„Po více než 20 letech jsme přistoupili k zásadní změně designu i celkového pojetí našich značkových restaurací. Cílem bylo vytvořit moderní koncept pro náročného hosta a zároveň zachovat prvky tradiční pivnice, kde si můžete vychutnat prémiovou značku Budweiser Budvar,“ říká obchodní ředitel pivovaru Robert Chrt, který chce během dvou let otevřít Budvarky ve všech krajských městech i dalších vhodných lokalitách.
První dvě Budvarky najdeme domácích v Českých Budějovicích. Koncept pracuje s moderním designem, světlými barvami, optimismem a humorem. Navržena byla sada prvků, které se ve všech pivnicích budou opakovat a je možné je aplikovat na moderní i historické prostory. Hlavním motivem je jednoduše pivo. První co zaujme je podlaha, kde dlaždice zdobí bedny s láhvovým pivem. V trochu odlišném provedení najdeme přepravky i u stropů, kde je připomínají přisazená svítidla.
Dalším zdařilým prvkem interiérů je dekorace stěn tisíci kulatými pivními tácky. Nenápadným, ale velmi efektním detailem je motiv láhví na opěrkách v kožených sedačkách. Stoly jsou poctivě dřevěné s kovovou podnoží, která vystupuje skrz desku stolu. Vystupující část pak slouží jako držák pivních tácků. Výčep je vždy černý a může mít tvar připomínající pivní sud. Bar je zdoben stejně jako stoly vyřezaným logem. Dělící příčky jsou z perforovaného plechu a případné sloupy evokují čerstvě natočené pivo.
Čtěte další články na téma interiér a restaurace
Foto: Pivnice Budvarka
Zdroj: Budějovický Budvar