10. října 2019 –– interiér –– Ondřej Krynek
V pražském Karlíně byla nedávno otevřena první restaurace v Praze, která vaří pouze z avokáda. Jmenuje se Avocado Gang a její interiér navrhlo studio Mimosa Architekti. Kompletně ji zbavili barevnosti, jen nekonečný středový stůl a židle barvami hýří. Ochutnat zde můžete avokádo na sto a jeden způsob.
„První avokádová restaurace v Praze Avocado Gang vznikla v přízemí nárožního činžovního domu na Lyčkově náměstí v Praze Karlíně. Jednoduchý podélný prostor restaurace nabízí 9,3 metru dlouhý stůl s 22 místy k sezení v jeho středu a dalšími místy podél stěn. Otevřená kuchyň umožňuje každému hostu potvrzení čerstvosti jeho brunche. Pestré barvy stolu jsou odvozené od výrazné barevnosti avokáda a jídel z něj připravených,“ uvádí autoři Petr Moráček a Kateřina Fryzelková.
„Nebarvy ve škále šedivé jsou pozadím pestrých objektů – ať jsou jimi stůl, židle kolem něj nebo – a především – jídla zde servírovaná. Stůl tvoří masivní smrkové hranoly profilu 160 x 100 mm na podnožích z žárově zinkované oceli. Smrk je v interiéru dále použit v podobě lazurované biodesky, žárově zinkovaná ocel ve formě podnoží dalších stolů, židlí, světel, obkladu podélné stěny oddělující část pro hosty a zázemí restaurace, umyvadlech a dalších prvcích. Celek doplňuje cementová podlahová stěrka a světle šedá malba,“ dodávají.
I když se díky barevnému konceptu interiéru, o celkové užitné ploše 106 metrů čtverečních, zdá interiér až vězeňsky strohý zářivý střed restaurace interiér vyrovnává. Každopádně je restaurace zapamatovatelná díky svému konceptu i interiéru. Celá realizace od zahájení projektu trvala jen několik měsíců.
Čtěte další články na téma interiér a restaurace
Foto: BoysPlayNice
Zdroj: Mimosa Architekti