12. června 2014 –– móda –– Ondřej Krynek
Japonský designer a ilustrátor Satsuma Ohata představil na uplynulém veletrhu nábytku v Miláně ve speciální instalaci koncept bot budoucnosti. Fondue Slipper vznikají namočením nohy do speciálního tekutého materiálu. Po osušení jsou ihned k běžnému použití a samozřejmě padnou nejlépe na světě.
„Chtěl bych vám představit novou obuv, která vám dokonale padne na vaší nohu a to pouhým ponořením svou vlastní nohu. Pojmenoval jsem to Fondue Slipper neboli Fondue střevíček, protože výrobní proces je podobný přípravě sýrových fondue,“ řekl v Miláně designer Satsuma Ohata.
Výroba takovýchto bot je velmi snadná. K vytvoření jednoho páru je pět věcí: rukavice, kelímek, štětec, nádoba velikosti chodidla a speciální tekutina. Prototyp pracuje prozatím s PVC, které tuhne při teplotě 200 až 300 stupňů Celsia. Nohu tedy stačí ponořit do roztoku a poté chodidlo například fénem vysušit do vytvrdnutí střevíců.
Výsledné boty je možné používat pro interiér i exteriér, výroba je poměrně velmi cenově dostupná, boty je možné si pořídit v mnoha barvách a odstínech, jsou omyvatelné, lehce přizpůsobitelné například pro pomalování a zdravé. Bosá chůze je totiž nejen zdravá, ale i nejpřirozenější. Fondue Slippers jsou však bohužel zatím jen koncept.
Čtěte další články na téma boty
Foto a zdroj: Satsuma Ohata