15. ledna 2023 –– produkty –– Ondřej Krynek
Mexická designérka Melissa Pérez navrhla čokolád Chocoral, kde jak už název napovídá se inspirovala u korálů. Tvary mořských žahavců převedla do pěti různých tvarů. Čokoládové polokoule mají odlišný výraz a texturu. Zabalené jsou v dárkovém balení vždy po každém z pěti kusů. K navrhování použila trojrozměrné modelování a 3D tisk pro výrobu forem. Čokolády jsou zatím koncept.
„Chocoral je řada čokolád inspirovaná korálovými útesy, každá krabička obsahuje 5 čokolád s různými strukturami a tvary. Proces výroby čokolády je dost podobný procesu výroby nejedlých materiálů, Chocoral se snaží vytvořit nové tvary a textury, které se v běžných čokoládách nevyskytují, aby zlepšil zážitek a požitek z její konzumace. Silikonová forma na čokoládu byla vytvořena pomocí 3D tištěných forem,“ uvádí designérka Melissa Pérez.
„Cílem kolekce Chocoral je nejen vytvořit něco jiného a zábavného, ale také zvýšit povědomí o korálech a ukázat, jak krásné a odlišné tyto druhy jsou. Hlavní inspirací pro Chocoral jsou textury, které se nacházejí v různých druzích korálů, z nichž každý má své jedinečné vzory a tvary,“ dodává s tím, že je to zatím pouze koncept, který zatím čeká na svého sériového výrobce.
Čtěte související článek na DesignMag.cz
Little Motherhouse vyrábí z přírodních surovin čokolády s barevnými přechody
Čtěte další články na téma jídlo a čokoláda
Foto a zdroj: Melissa Pérez