24. listopadu 2011 –– produkty –– Petra Kursová
Jedinečná česká čokoládová značka Rozbíjím se, kterou tvoří dvojice designérek Michaela Tomišková a Yveta Kroupová, představila novou kolekci tabulkových čokolád Voní, jenž nabízí čtyři rozmanité příchuti v barevném dárkovém balení. Novinkou je také luxusní Bonboniéra, která nabízí všechny čtyři nové příchuti delikátní čokolády Valrhona pohromadě jako dárkově zabalené střepy.
Rozbíjím se je projekt na pomezí gastronomie a designu. Tvoří jej duo tvůrkyň a milovnic čokolády. Jedním článkem dua je Michaela Tomišková, čerstvá absolventka ateliéru Design výrobků na VŠUP. Druhým článkem je Yveta Kroupová, která absolvovala pracovní stáž v japonském studiu Nendo a nyní studuje také Design výrobků na VŠUP. K nim patří ještě profesionální cukrář Lukáš Pohl.
Tvrdí o sobě, že milují čokoládu, touží po krásné budoucnosti, mají rádi sny a také vzpomínky na ně. Tohle všechno je vedlo k tomu, že začali míchat, balit a převazovat svoje dokonalé čokoládky v rámci projektu Rozbíjím se. Přesvědčivě říkají, že jsou schopni dokázat, že emoce se dají i jíst. Krom vlastní produkce známé z přehlídek Designblok už míchali čokoládu i na zakázku například pro wellness Planet Zen, galerii Laboratorio či studio DNB, jemuž upravovali čokoládu studeným kouřem.
Jejich čokoládové menu je vždy připravováno z francouzské čokolády značky Valrhona, která patří mezi nejkvalitnější na světě. K této jedinečné čokoládě přidávají další ingredience a koření z různých koutů světa. Takhle namíchaná čokoláda dokáže vystihnout jedinečnost okamžiku a vypovědět svůj příběh.
Na letošní přehlídce Designblok 2011 byla představena nová kolekce čokolád s názvem Voní. Rozbíjím se nasbírali za celé léto hořkost, sladkost, tělo a lehkomyslnost, které přetavili na chutě čokolády. Můžete si tak vychutnat celkem čtyři varianty čokolád. Ta s názvem Sladkost je vyrobena z bílé čokolády s růžovým pepřem a květy levandulí, Sopka je zauzená na směsi koření a dřeva, Tělo obsahuje krystaly mořské soli a dehydrované maliny s limetkovou kůrou, Coco obsahuje lusk vanilky z Tahiti, olej z růží a extrakt z jasmínu. To vše je poprvé dostupné i jako Bonboniéra, tedy velká dárková krabice obsahující střepy všech čtyř příchutí, která je navíc obohacena o fotografii s motivem kolekce, jenž obdarovávanému poté zůstane na památku. Tyto všechny varianty jsou vyráběny v limitované edici, která se jako ty předchozí nabízí jen po omezenou dobu.
Při přípravě čokolád je jistě důležité, aby chuť byla jedinečná a odpovídala představám tvůrkyň. Ochutnávání čokolády je tedy nezbytné. “Degustujeme vždy třímilimetrový vzorek o velikosti lískového oříšku, nikdy více. Čokoládu jinak jíme podle potřeby, nikdy méně,“ přiznávají designérky.
Čtěte samostatný článek Rozbíjím se uvádí čokolády ve znamení čtyř emocí
Čtěte samostatný článek Čokoládový design Rozbíjím se nově na Designbloku
Čokolády od dua Rozbíjím se koupíte na DesignBuy.cz
Foto a zdroj: Rozbíjím se