8. ledna 2012 –– produkty –– Ondřej Krynek
Mladá francouzská designérka Elsa Lambinet navrhla speciální koncept čokolády, který vyzývá k nejdivočejším experimentům. Její projekt Sweet Play zahrnuje tři druhy kostiček čokolády, které v sobě mají kapsičku na sušenky mnoha druhů a na samotném vrcholu důlek, dvojici důlků či hrbolatou mřížku, abyste mohli výslednou kostičku dochutit čímkoliv vás napadne.
Elsa Lambinet je mladá teprve pětadvacetiletá designérka z Nimes. Už v roce 2008 vyhrála v soutěži Design a víno na škole HNC na oboru Design. Poté se nějaký čas věnovala produktovému a obalovému designu na škole Leonardo da Vinci ve městě Villefontaine, aby následovala její cesta do Austrálie, kde v Melbourne nastoupila na univerzitu Umění a designu ECAL.
Právě na ECAL už jako zkušená designérka ukončila svá studia projektem Sweet Play, která vyzývá ke kře s čokoládou, abychom otevřeli všechny naše chuťové pohárky. Vymyslela čokoládu, jejíž chuť a kombinace si labužníci sestaví sami podle vlastních preferencí. Základem je bílá, mléčná a černá švýcarská čokoláda ve tvaru malých kostiček, která pochází od známého výrobce čokolády Blondel. Čokoládové kostičky jsou odlité tak, že mají malé proříznutí tvořící jakýsi šuplík, kam zasunete některou z velkého množství sušenek přesně padnoucí velikosti.
To by však byla jen mírně nadprůměrná čokoláda. Třetím krokem je totiž navíc dochucení. Designérka přišla se základními šestnácti kombinacemi, které jsou však jen pro představu. Na dochucení navrhuje borůvku, ořechy, šlehačku, lentilky, marmeládu, papričku, malinu, snítku máty, med nebo třeba hroznové víno. Zbylé varianty jsou už na zákaznících. Doufejme, že koncept přejde brzy do výroby, gurmáni jej určitě ocení.
DesignVid.cz nabízí video