29. ledna 2013 –– produkty –– Ondřej Krynek
Studenti ženevské školy Umění a designu HEAD vytvořili na uplynulém workshopu koncept mobilní kuchyně. Navržena je z trubkové konstrukce postavené na kolech z jízdního kola a nabízí kompletní zázemí k přípravě teplých pokrmů. Současně bylo navrženoy i další čtyři stánky s různým využitím.
Haute École d’Art at de Design je známá švýcarská škola designu. Právě její studenti pod vedením Leopolda Banchiniho a Daniela Zamarbide byli pověřeni, aby se zamysleli nad výstavní jednotkou a sociálním katalyzátorem pro památkově chráněný skořepinový Sicli Pavilion. Objekt stojí v Ženevě podle návrhu Heinze Islera z roku 1969.
Mimo výstavních prostor, které jsou poměrně statické, se studenti soustředili na sociální katalyzátor, jež by měl být podle nich mobilní a měla by jej tvořit skupina objektů. Vymysleli tedy pětici jednotek ze svařované trubkové konstrukce, které by například převážely židle se stolem, měli fotovoltaický panel se svítilnami, fungovaly by jako kavárna nebo by pekly pomocí mobilních pecí.
Vytvořeny byly malé modely a jeden z nich byl vybrán jako vhodný kandidát k realizaci. Nejvíce přilákat návštěvníky by podle studentů měla mobilní kuchyně, která by nabízela dobré teplé jídlo. Reálný model má svařený rám tvaru domku osazen koly a vybaven barevnými skříňkami, dvěma světly, držáky na nádobí i poutky na vařící náčiní. V průběhu roku 2013 bude pokračovat realizace dalších mobilních objektů.
Čtěte všechny články na téma kuchyně
Foto a zdroj: HEAD