25. prosince 2015 –– produkty –– Ondřej Krynek
Slavný monacký šéfkuchař Alain Ducasse se spojil s grafickým designérem Pierrem Tachonem vytvořili čokoládový vánoční stromek Arbre de Noël, který si obdarovaný složí doma sám. Lahodná luxusní čokoláda má podobu bonboniéry, z níž se po otevření vyklube stylová a chutná stavebnice.
Alain Ducasse proslul svou francouzskou kuchyní, za kterou získal více jak 21 michelinských hvězd. Součástí jeho umu je i tvorba čokoládových delikates, které servíruje i prodává již několik let jako luxusní dárkové objekty s nápadem. Dělí je do čtyř kategorií, ale ty nejvýraznější je kolekce Vánoce.
Právě kolekce vánočních čokolád se letos rozrostla o nové lahodné přírůstky, z nichž nejvýraznější je skládací vánoční stromek Arbre de Noël, který pro Ducasse navrhl grafický designér Pierr Tachon. Kolekce má devět částí. Na čokoládový kmen nasadíte postupně nasadíte šest kruhových čokolád, jenž dohromady vytvoří 20 centimetrů vysoký stromek. Na jednotlivých podlažích se pak ukrývá sušené ovoce a ořechy.
Alain Ducasse vytváří i jednodušší a cenově dostupnější vánoční čokolády jako například čokoládové vločky či malé stromky. Všechny jsou pak vyráběny ve ve více variantách podle podílu kakaa. Nezřídka z jeho malé dílny vychází i speciální čokoládové objekty jako například koule či bonboniéry s mořskými živočichy vyrobenými opět z čokolády.
Čtěte další články na téma čokoláda a Vánoce
Foto a zdroj: Le Chocolat Alain Ducasse