28. března 2016 –– produkty –– Ondřej Krynek
Slavný monacký kuchař a čokoládový designér Alain Ducasse slaví Velikonoce stylově čokoládou. Pro svůj gurmánský obchod navrhl hned několik velikonočních dobrot s tématem kraslic a tradiční francouzské slepice. Slibován je samozřejmě nejvyšší požitek tvarů i chutí konzumovaného výtvoru.
Ducasse nepostavil svou velikonoční čokoládovou sadu na kraslicích, jak by se dalo očekávat, ale hlavním motivem je pro něj čokoládová francouzská slepice. Dostala moderní siluetu ostrých origami tvarů a dvě velikosti. Vnitřek je naplněn vajíčky z mandlových pralinek.
Téma klasických kraslic samozřejmě tento šéfkuchař neopustil. Vtipně navrhl klasický obal přepravní na čtyři vejce, ve kterých najdete čokoládová vejce litá do skořápek. Vajíčka klasicky oloupete a vychutnáte si čokoládu. Pro svůj krámek s čokoládou dále vyrobil čokoládová vejce s vyřezávanými reliéfy známými u klasické malby kraslic a speciální sadu pralinek.
Čtěte další články na téma čokoláda a Velikonoce
Foto a zdroj: Alain Ducasse