23. prosince 2020 –– produkty –– Ondřej Krynek
Populární monacký šéfkuchař a čokoládový mistr Alain Ducasse se opět spojil s grafickým designérem Pierrem Tachonem a na Vánoce přináší velkou sérii vytříbených čokoládových bonboniér. Mimo svých klasických kolekcí vytvořil stromek, hvězdu či rybu s minimalistickými ostrými tvary. Uvnitř se skrývají malé čokoládové pralinky.
Je to pár let co začal Ducasse s Tachonem spolupracovat a tehdy vytvořili čokoládovou skládačku vánočního stromku. Velký ohlas spolupráci rozvinul a grafický designér začal chrlit jeden nápad za druhým. Letos se proto po mexické kolekci setkáváme s velkou řadou vánočních motivů, kterými mohou Francouzi obdarovat své blízké. Z prémiové čokolády vytvořil několik tvarů hvězd, ale i tradičnější vánoční motivy.
Do prodeje se tak dostal opět skládací strom, tentokrát s ostřejšími hranami. Novinkou je velký prolamovaný strom z hořké nebo mléčné čokolády, který ukrývá malý stromek, hvězdičku a další jednoduché vánoční tvary jako pralinky. Stejnou bonboniérou je i velká hvězda, minimalistická ryba a mimo téma pak i včelí úl.
Čtěte související článek na DesignMag.cz
Alain Ducasse vytvořil skládací čokoládový stromek
Čtěte další články na téma čokoláda a Vánoce
Foto a zdroj: Le Chocolat Alain Ducasse